CINE RECOMANDĂ

Răzvan Dumitrescu

jurnalist

Grea misiune pentru Liviu cu această carte pentru că felul în care surprinde din teren lumea de astăzi a presei și “viitorul” acesteia nu-i oferă decât două variante, fără cale de mijloc, acelea de a fi ÎNGER sau DEMON pentru cei care vor fi sau nu de acord cu felul în care vede și gândește el lucrurile! Nici măcar nu i-aș spune CARTE, ci LUCRARE pentru că ceea ce veți găți aici este o excepțională radiografie a felului în care am ajuns să fim transformați de tehnologia care a trimis la cimitir suflete și poate chiar și bunul simț! Aveți în față o RADIOGRAFIE , un RMN a ceea ce am ajuns să fim! Ne plac doar cei care gândesc ca noi, doar ei dețin 'adevărul' absolut chiar dacă, de fapt, este vorba despre o mare minciună și asta în primul rând pentru că acum există un butonaș pe care scrie LIKE! Serios, vă îndemn să citiți totul până la capăt! Să nu spuneți că nu ați știut ce se întâmplă, de ce se întâmplă si ce urmează! Citiți, că altfel luați UNFRIEND de la mine! :)

Victor Lungu

jurnalist și scriitor

Mass media avea nevoie de un exercițiu de auto-sinceritate, un exorcism despre cum aceasta s-a decuplat de unelte ale meseriei sale: cele vechi dar, mai ales, cele noi. După ani de tranziție în sclavia unor țepari de tranziție, ajunși ”investitori” ”mass media” pentru protecție socială, nu pentru meserie, jurnalismul (comunicatorii) au devenit sclavii social media. Consumatorii de informație îi învață meserie pe niște jurnaliști din ce în ce mai analfabeți funcțional, din ce în ce mai decuplați de meseria lor.

”Dumnezeu mi-a dat like pe Facebook”, cartea jurnalistului și investitorului în mass media, Liviu Alexa, este un astfel de exercițiu. În plus, este ceea ce se cheamă un ghid al meseriei printre noile tehnologii de comunicare, noile modalități de comunicare, noii cititori și, mai ales, despre adaptare. Un fel de ”darwinism” mass media în noua eră social media. Cine evoluează, dăinuie. Cine nu, nu. Un ”like pe facebook” se găsește pentru orice dinozaur mass media.

Dan Pârcalab

jurnalist

Primul meu tatuaj cu o carte în suflet a fost executat, stângaci, pe „vremea cealaltă”. Doamna de la librărie, o pieptoasă timidă, mi-a împachetat complice „Shogun” într-o hârtie de ambalaj cu romburi: “O să iasă revoluție dacă vede lumea că iesiți cu ea”.

Azi, doamnele de la librărie dispar, înlocuite de un click de mouse androgin, iar romburile nu mai sunt corecte politic. Dar Liviu Alexa își permite, cu tupeul senin ce-l caracterizează, să se apuce să-și tatueze scriitura în sufletul meu, aproape de policioara pe care îmi țin “Conjurația imbecililor”. Dacă ați ajuns până aici, ar trebui să încetați. Acum. Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți e să cumpărați cartea, va fi cel mai bun lucru pe care l-ați făcut în acest an. Dar e tatuaj permanent marca Alexa, să nu spuneți că nu v-am avertizat.

Octavian Hoandră

jurnalist

Liviu Alexa este, de foarte tânăr, un om care s-a îndoit de realitatea lumii acesteia. Cartea pe care o veți citi, așa cum am citit o eu, pe nerăsuflate, nu e altceva decât manifestul acestei îndoieli minunate…

Vali "Zoso" Petcu

blogger

Adevărul nu e niciodată ușor de digerat. Sau de citit. Și e cu atât mai dur și mai simplu cu cât vine de la un jurnalist care nu s-a închis, autosuficient, într-un turn de sticlă, așa cum fac mulți dintre colegii săi.